想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

cutecutetown 發表於 22-1-16 05:45
Dear yuenting90,
應該唔影響嘅,唔好太擔心,預祝你bingo!

你好樓主
結果真系如你所講 而家系5w
琴日仲去左照肚 見到系宮內懷孕
不就就系5知點解 都系會流啡同粉紅
睇左醫生 醫生說而家暫時冇乜嘢可以做到
hcg指數ok同埋又見到胎囊

旦有咩原因系會成日流啡?

大宅

cutecutetown 發表於 22-1-29 05:31
5w可以見到胎囊是正常現象,要照到心跳通常都要6w或以後。
做ivf/FET放胎好多jm都流啡, ...

哦 原來系甘架?香港系塞藥多?吾怪得我前日太心急去睇個個婦科醫生佢話佢無針打 而家吾興打針... 開頭我都好擔心 不過睇左好多大陸post.. 明白汰弱留強呢樣野 盲目保胎對bb都5系最好。
我系人工週期丫 一直都系每日塞3粒藥 姑娘叫keep住塞藥就夠。
好喇 我都要乖乖地訓床先。我琴日流左小小紅色 夜麻麻同老公出去搵安胎針 結果梗系搵5到。返到去俾老人家話 流血梗系多休息,做乜仲出去頻頻撲撲。 而家開始我會休息多啲, thank you樓主。Happy New Year:))

大宅

cutecutetown 發表於 22-2-1 04:51
全對,只需每日keep住塞藥,襯假期唔可以四圍去,就多休息!
祝虎年旺丁、身體健康:kiss ...

多謝樓主
祝你事業蒸蒸日上 身體健康(emoji)(emoji)(emoji)

cutecutetown    發表於 22-2-4 06:57

大宅

你好阿樓主
想請教一下 我而家系9周5 。當時系用人工週期植入Day 6囊胚。大約在懷孕4至6周個時有流啡,之後一直都無流。 我一直都有塞同口服黃體素,今日覆診照到CRL 有2.48。醫生話都ok..之後攞藥嗰陣姑娘話醫生無特別remark.所以我到10週既時候就吾需要再補充黃體素。

因為我曾經流過啡,所以我好擔心,系咪10週就已經可以停止口服同塞藥?我見其他Jm有啲補充黃體素都補到12週?

thanks 樓主。。

大宅

cutecutetown 發表於 22-3-2 12:40
其實幾時停口服或塞藥係冇一個準則㗎,用到10週已經好足夠,同流啡已經冇關係,可以放心 ...

我驚bb吾識分泌黃體素 因為人工週期一直都系用另外黃體素補充,而家一停我就好驚自己吾識分泌(emoji)

大宅

cutecutetown 發表於 22-3-3 05:27
不是你所想像的。bb長大到這階段已不需要外來的輔助,你就是用了也只是心理作用。
...

好 明白曬(emoji)(emoji)吾該曬樓主

cutecutetown    發表於 22-3-8 04:36

大宅

你好樓主
我2022年10月開刀生左我而家既仔仔 佢系經ivf 我幫助我成功生到。 因為當時仲有1個day 6的雪胎 我想今年秋天前放埋呢個雪胎博二胎。 想請教下, 第二胎放雪胎前有啲咩檢查要做? 係咪都好似之前抽卵咁做甘多檢查? 我今年34歲 暫時未到高齡。
麻煩晒樓主(emoji)(emoji)

大宅

yuenting90 發表於 24-4-30 21:03
你好樓主
我2022年10月開刀生左我而家既仔仔 佢系經ivf 我幫助我成功生到。 因為當時仲有1個day 6的雪胎 我 ...

你好樓主
唔好意思 我記錯咗 原來我係得返一個day 3 8cells的雪胎 如果要放胎嘅話 請問佢哋會直接植入? 定係會將佢養囊?

大宅

cutecutetown 發表於 24-5-15 02:51
會當天溶,當天放。Day3 同囊胚其實都係同樣做法,只需要醫生安排日子讓子宮內膜跟植入 ...

感謝你的回覆(emoji)(emoji)(emoji) 如果只係一粒day 3 成功機會大嗎?

大宅

cutecutetown 發表於 24-5-16 05:40
有機會嘅胚胎我哋先會雪。成功率其實只係一個統計,亦只從外表grading去計算;基本上,g ...

明白 感謝晒你呀(emoji) 多謝你每次都解答到我(emoji)

cutecutetown    發表於 24-5-17 04:22

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊