嬰兒用品

跳至

首頁
34567...74

尾頁

大宅

我想問coolerbaby係唔係就咁同BB著就得,
咁邊隻會好D motherease or coolerbaby
因為2隻價錢都差好遠

咁有冇人買過mothercare既尿布同尿墊,又好唔好用,
唔好意思問咁多野,不過我想比較下有咩分別,同邊隻方便,我一個人湊3個,有時仲要幫朋友湊佢對仔女

隔尿紙又邊隻好,我見motherease既都要1蚊張,咪同片片差唔多

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

禁止訪問

大宅

我9月先生,而家睇會唔會早左D,因我屯門,又唔想下下出去出面先睇到,最近都要出沙田,

同我湊3個開支比較大,又得老公一個做野,所以想搵D經濟D

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

洋房

vickywoo121,

我都係湊三個,不過有工人姐姐幫,得我老公做嘢,經濟壓力仲大. 我剛用了coolababy 第三日,都幾方便,同埋我個人覺得唔用隔尿紙都ok,因為佢係fleece面,d屎漬一沖就甩,可以慳d.

至於乾方面,我部洗衣機1000轉,洗用晾,面褲六個鐘就乾(即使呢幾日天陰陰),內墊就要一日. 用咗三日,漏過三次尿,但聴講洗多幾次會越來越吸水,希望遲d會好d.

我其實係先買咗一條fuzzibunz (成$160一條)試過ok,然後上網揾倒coolababy,平一大截每set仲送多條內墊,不過係大陸造.我比較過,coolababy 都有8-9成似fuzzibunz,差少少但平咁多,用得過.至於其他牌子我冇用過,應該會好d同更環保,但我實在手緊,afford唔起.

我用尿布經驗尚淺,但見大家都係又忙又手緊的全職c9,即管同你分享下la.

原帖由 vickywoo121 於 09-4-7 11:33 發表
我想問coolerbaby係唔係就咁同BB著就得,
咁邊隻會好D motherease or coolerbaby
因為2隻價錢都差好遠

咁有冇人買過mothercare既尿布同尿墊,又好唔好用,
唔好意思問咁多野,不過我想比較下有咩分別,同邊隻方便,我一個人湊3個,有時 ...

禁止訪問

大宅

原帖由 hyberchiu 於 09-4-7 05:13 PM 發表
vickywoo121,

我都係湊三個,不過有工人姐姐幫,得我老公做嘢,經濟壓力仲大. 我剛用了coolababy 第三日,都幾方便,同埋我個人覺得唔用隔尿紙都ok,因為佢係fleece面,d屎漬一沖就甩,可以慳d.

至於乾方面,我部洗衣機100 ...

主要係我老公唔鍾意有外人向屋企,所以我地冇請工人,同我而家湊2個加多3隻大狗,又要拾屋,所以都係想搵一D最方便,但係我就住村屋,有好多地方晒尿布
同我屋企都有乾衣機,所以都會方便,因為有時D衫唔太乾我都會放入乾衣機焗下佢,我大人同小朋友衫分開洗,小朋友差唔多可以一日洗一機,

大宅

原帖由 linglingcandy 於 09-4-7 04:44 PM 發表
pigeon隔尿紙邊到有得買呀
來緊下月我都會同bb轉用尿布
慳番唔少同時亦環保啲

我今日行過睇到吉之島有得買,$76jcard有95折

大宅

我見到motherease既尿片向加拿大買平香港一半有多,有冇人會向外國買

禁止訪問

大宅

原帖由 vickywoo121 於 09-4-7 20:59 發表

主要係我老公唔鍾意有外人向屋企,所以我地冇請工人,同我而家湊2個加多3隻大狗,又要拾屋,所以都係想搵一D最方便,但係我就住村屋,有好多地方晒尿布
同我屋企都有乾衣機,所以都會方便,因為有時D衫唔太乾我都會放入乾衣機焗下佢,我 ...

我都覺得你好勁呀!! 咁唔得閒, 你都可以為環保出一份力, 真係值得讚許!

我都間中會用乾衣機焗吓D尿布架!

大宅

原帖由 $_$ 於 09-4-7 11:43 PM 發表

我都覺得你好勁呀!! 咁唔得閒, 你都可以為環保出一份力, 真係值得讚許!

我都間中會用乾衣機焗吓D尿布架!

反正都係要幫佢地洗衫,而家就一機過,諒多2件應該唔多覺,
同我都想幫輕下老公,起碼唔洗佢成日幫我買尿片返黎(因為佢向日本買平D,所以都係佢一箱箱買返黎)
我個女而家16個月,教緊佢介片,咁9月又多一個,要諗下點用錢,反正都係要做,做多小小冇所謂

洋房

嘩!!!你老公娶倒你呢個模範c9真係好幸福... 我話應該係你老公要幫輕吓你就真.

原帖由 vickywoo121 於 09-4-7 23:57 發表

反正都係要幫佢地洗衫,而家就一機過,諒多2件應該唔多覺,
同我都想幫輕下老公,起碼唔洗佢成日幫我買尿片返黎(因為佢向日本買平D,所以都係佢一箱箱買返黎)
我個女而家16個月,教緊佢介片,咁9月又多一個,要諗下點用錢,反正都係要做,做多 ...

禁止訪問

大宅

原帖由 hyberchiu 於 09-4-8 08:06 AM 發表
嘩!!!你老公娶倒你呢個模範c9真係好幸福... 我話應該係你老公要幫輕吓你就真.

如果佢向香港都會幫我手,老公成日都要香港日本2邊飛,返到黎仲幫我手做野,我有時都覺得唔太好架,

禁止訪問

大宅

原帖由 joeywongmy 於 09-4-9 08:51 發表
上次同有線做左個關於尿布既訪問
下星期一(easter)有線新聞一台有得睇勒
請大家多多支持^^

係講咩架?

禁止訪問

大宅

原帖由 joeywongmy 於 09-4-9 10:52 發表
講下點解要用尿布?有乜好處?
仲有我ANSON仔粉墨登場示範換尿布^^

其實mother ease早兩三個星期前揾過我, 好似都係話同有線新聞做同樣咁上下既野. 要mami同bb都上鏡, 不過我怕羞唔想上鏡.... 唔知係咪同一樣野嚟呢?! 等我星期一睇吓先!

首頁
34567...74

尾頁

跳至