家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

知喇, 你先係fans麻

fans我今日有飯食喇,我今日玩隻4646好好玩呀 我開始覺得自己中毒咁呀 4646今早0.139開始買, 佢上得好鬼快呀 睇住佢上好開心架, 對住個電腦識笑 今日佢最高去到2.8呀 當然我等唔到咁高已經放左啦:lol: 去訓喇, 聽日又努力
原文章由 Andywoofung 於 07-10-11 14:02 發表

我先係粉絲
#3998波司登...其實我對#3998唔係太喜歡,
因為受週期性氣候暖化影響,全球暖化對公司盈利下降.

男爵府

早晨
# 52 大快活

男爵府

楊天命預測10月尾香港股市大跌

第一次實行我的卜卦大計,目標是要占測農曆9月(即新曆10月9日至11月7日)的股市情況,得出來的結果可謂好壞參半﹕對這個BLOG的讀者來說,它是一個好消息,對其他的投資者來說,則可能是另一場動盪的惡夢。
今次得到的,是易經上冊的第十五卦,名為「謙」。雖然「謙虛」一詞代表的是一種不可多得的做人態度,但事實上若將這卦象應因它所包含的六個爻去拆解,則表示股市將出現極不穩定的上落變動。其中尤以「兄弟」爻的啟示最令人擔心﹕它指出在10月份中的17日及29日,股市將有極大機會出現大調整,跌幅將可能高達700點,而當中以29日「出事」的機會最大,因為當日適逢是休市後的星期一,港股將有可能受到美國或其他股票市場發生問題後,所累積而成的打擊,令股票出現大調整的情況。
不過,天命雖然用「擔心」去形容這次事件,但對投資者來說,那日卻是一個入市的好機會,因為跟據我早前另一次的較長線占測顯示,香港的股市將於立冬(新曆11月8日)後有頗佳表現,10月尾的大調整,正正便是買貨的最佳時機。
另外,卦中的「五爻發動」更主股市將受到各種壞消息及天災人禍等數不清的不利事件影響而出現變化,「官鬼」及「父母」亦指金融界將受到官非、疾病及土地糾紛的纏擾,似乎美國的次按危機將會惹來愈來愈大的風波,而動盪不休似乎亦是農曆9月的股票市場主調。
最後,卦象透視出在市場大調整後,飲食、酒店、航空運輸及地產等屬水及屬土的股票將會有不俗的表現,因此各位在買貨時不妨多留意相關金融產品。
# 52 大快活

男爵府

原文章由 fc1668 於 07-10-11 23:54 發表
知喇, 你先係fans麻

fans我今日有飯食喇,我今日玩隻4646好好玩呀 我開始覺得自己中毒咁呀 4646今早0.139開始買, 佢上得好鬼快呀 睇住佢上好開心架, 對住個電腦識笑 今日佢最高去到2.8呀 ...

~fans~妳點會訓得著呀...笑都笑醒喇

# 52 大快活

男爵府

fans...你咪咁啦 我真係有訓架
今日唔敢買
原文章由 Andywoofung 於 07-10-12 09:06 發表

~fans~妳點會訓得著呀...笑都笑醒喇

男爵府

原文章由 jj2006 於 07-10-11 17:32 發表
andy

2823月尾會一拆10, 買唔買得過呀, 因為平d
諗住長渣

#2823由年頭$120開始叫人買,
我覺得值得買入作長線,#2823集合優質A股,
可以渣到出年08奧運時候.
過咗10月尾國內調控後先入.
# 52 大快活

男爵府

原文章由 bosze 於 07-10-11 18:19 發表

Andy
請問#2727咩價位可以入呀?如果for長遠(留黎比亞囝讀大學),想問邊隻(#939, #1398, #3988)增長會好D,謝謝。

#2727理想價$5至$5.1入(留比阿仔...就唔係比哩隻喇)

1)#939(首選)
2)#1398
3)#3988
# 52 大快活

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Andywoofung 於 07-10-12 09:34 發表

#2727理想價$5至$5.1入(留比阿仔...就唔係比哩隻喇)

1)#939(首選)
2)#1398
3)#3988

good morning
小寶

別墅

已幫大家開左 PART 5 喇 :-P

男爵府

[email protected]

男爵府

:tongue: 2.4放晒

洋房

妳好準呀...
一放就跌...
已經開咗Part 5, 快d過去果邊啦...

原文章由 fc1668 於 07-10-12 10:13 發表
:tongue: 2.4放晒

首頁

尾頁

跳至