美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 我終於參加左米絲洛!

我都係米施洛減的。上去時144磅,四個月減到118,而家完
TT Mom

別墅

我今日去見營養師...無輕到...脂肪比率少左1%...我問個營養師:通常要幾耐至'有反應'?...佢話有d人只食左三日個menu就見效果...有少少唔開心添.. :-(

伯爵府

好媽媽勳章

mrs fong
你去邊間分行呀?
我也在米記減緊..在沙田
今日第廿五日了....減左六磅半
脂肪減左9.X%
早幾日倒升的時候...失落到想放棄
但又唔甘心.
加油!!...共勉之

別墅

點比$?

tammy

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

我都join左!!

ABCD媽咪
又見到您 您成積幾好bor, 努力呀!!

Mrs Fong
您join左邊間呀?? 我join左旺角branch, 因為方便我返工o 我跟個餐單6日; 瘦左2磅; 但過多幾日又升返2磅; 營養師話係咁架, 條curve唔會只向下; 係會上上落落咁; 我跟著過多3日又瘦返2磅!! 所以唔洗擔心既, 比心機啦!! 或者同您營養師傾傾囉~~

其實我覺得個餐單唔太難跟; 佢要求我食既分分鍾多過我平時食開既野; 所以一d都唔會肚餓!! 但就要介口囉; 主要係介油, 鹽, 糖; 食野清淡左好多; 但唸深d; 其實對健康都係好既, 所以唯有~~忍下口囉

民房

Bridie:

營養師係有叫我唔好食少過餐單的份量, 以為會廋得快D, 原因正時你所講, 吃得太少反而會減慢新陳代謝, 更難消脂.

Azure:

要想達到理想體重及脂肪比例, 營養師係會建議每星期做2-3次帶氧運動, 每次最少20分鐘. 帶氧運動包括跳aerobic, 跑步, 游水, 踏單車等, 而心跳率要達(220-年齡) x (60%至80%) . 例如一個30歲的人, 若運動時心跳達到114至152之間, 身體便是在燃燒脂肪了. 我自己就會去gym跑步20分鐘, 或跟HMV買的VCD跳aerobic($15蚊一隻)30分鐘.

Mrs.Fong/ ABCD媽咪 /多利是:

如果偶爾反彈, 不要氣餒, 因為可能只係身體在月經前積水, 或者係在外進餐的食物中太多鹽分而積水而已. 可能過幾日又會輕番, 所以唔好放棄或唔開心呀. 加油!!!

小雲女

子爵府

[quote]
oohlala 寫道:
我都係米施洛減的。上去時144磅,四個月減到118,而家完

子爵府

ABCD媽咪 寫道:
mrs fong
你去邊間分行呀?
我也在米記減緊..在沙田
今日第廿五日了....減左六磅半
脂肪減左9.X%
早幾日倒升的時候...失落到想放棄
但又唔甘心.
加油!!...共勉之

ABCD媽咪,
你係又一好成績la! 真你好羡慕你哋咁好成績!
請問你瘦咗幾多磅? 咁短時間能減去成10%脂肪,真係好勁! 加油! 繼績努力!

子爵府

Mrs.Fong 寫道:
我今日去見營養師...無輕到...脂肪比率少左1%...我問個營養師:通常要幾耐至'有反應'?...佢話有d人只食左三日個menu就見效果...有少少唔開心添.. :-(

Mrs. Fong,
吾好吾開心,脂肪係好難減架,幾日就減到1%,吾錯架la! 努カ! 加油,係一定得架!

伯爵府

好媽媽勳章

ppima...
我減得快係因為我超肥超高脂肪比率
我比正常的高出30%呀...
我減左六磅半
佢要我減九個月才達到目標

伯爵府

好媽媽勳章

多利是 寫道:
ABCD媽咪
又見到您 您成積幾好bor, 努力呀!!

哈哈哈....係呀....大家傾下..
鼓勵下...因為好多時停左係到...真係好想放棄
見到大家又會爭加士氣

我想同大家分享我呢廿幾日的心情
有時真係好想放棄...減果八日才兩磅
見到電視呀..又話一個月減43磅
又話兩個月身材返晒黎..
真係好想放棄...因為真係好辛苦(做運動)
我一路迫自己去過每一分一秒,希望真係能夠成功!

別墅

好多謝好多謝你地的鼓勵呀!!我又充滿鬥志啦!努力努力, 大家一齊努力!!!!!

我覺得參加左後最好係可以迫我做運動...以前一出街就要搭車...依家會考慮下, 不如行去啦...於是我返阿媽度食完飯會由旺角行返九龍城屋企...要返學就會由浸會行返屋企...好耐無試過行咁多...重有就係我已經5日無掂過d零食啦!!!!

另,我都係在旺角branch呀, 我星期四約左5:40見營養師, 睇下可唔可以見到! :lol: :lol: :lol:

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

Hello ABCD媽咪,

Congrulations on your quick result!!

May I know how much around of your plan ? I also is in high fat rate >30%. I want to try your plan....
Stay Hungry , stay foolish !!

伯爵府

好媽媽勳章

HINHIN-ma
我要減九個月...再加兩個月觀察期
total16XXX...不過前排有65折的coupon
就十一個月折左10616元

水晶宮

Mrs Fong, ABCD媽咪

咁您地有無試過個三文治餐單; 我今日開始呀!! 1日要食成13塊面包; 您地頂唔頂得住呀>???

別墅

三文治餐單目的是要測試平常煮飯落油份量
Angela

別墅

暫時未試過...聽落幾激噃!

伯爵府

好媽媽勳章

多利是
我剛試完呀....食左兩日...瘦左兩磅呀
幾出事呀...真係好辛苦!!...哈哈
特別係我有一餐係一份五榖,一份肉,一份菜
果日好淒涼

我今日去見...又重左一磅
唉....亞靚女話...升下跌下係正常
叫我唔好放棄失望喎

水晶宮

ABCD媽咪
咁我又無1餐係咁wor, 我餐餐都食要好多架, 個姐姐仔又話唔可以食少~~

[quote]
ABCD媽咪 寫道:
多利是
我剛試完呀....食左兩日...瘦左兩磅呀
幾出事呀...真係好辛苦!!...哈哈
特別係我有一餐係一份五榖,一份肉,一份菜
果日好淒涼

別墅

多利是

13塊方飽點食呀!!! 一餐咪要食成 3 塊幾~~

白素
;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

首頁

尾頁

跳至