美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

營養師是要我食1440,但我因為重了,自已食蕃薯餐加芋絲餐.
早餐就兩條加一個蛋,午餐三條加一個蛋,下午再來兩條頂住信肚.收工返到OK煮一塊豆府加一碗A菜,再來14紮芋絲.落小小鼓油.咁就一日啦.再做50分鍾運動囉.

原帖由 lapinou 於 10-9-7 12:27 發表
幾個月的減肥已經很累人
有段時間我真的日日運動,但又要返工,放工又要買餸, 又要煮野, 又要準備明天的食物盒,仲要做運動,真的無哂時間

你現在保養期是怎樣的?是天天食1440嗎?

...

子爵府

hihi

我都來報到.
終於跌破140大關. 而+減減下,想再減多d,好驚減左個1x磅快快返來,距離監控期尚有10多日,而距離目標磅數又差好遠,係咪要加長減肥期呢?

elong, 你會否加減肥期?

子爵府

有無sis食過pms餐? 可否提議食物組合?
嗰份肉無鹽好難搞,係街又有咩選擇呢?

大宅

LLY,
你食咁多月餅就C梗啦!
如果沒吃月餅,會否keep到呢?

我好好彩,算唔難keep,上2週重左3磅,好在這週末輕返,昨日又重返1磅,總之在110-113之間游走,去下水就收復。
近2週沒運動啦!
昨晚吃蕃薯,今早以香蕉做snack,因近日少了吃菜,怕唔夠纖維。
明天見營養師,希望有功課交。
原帖由 LLY1103 於 10-9-7 11:13 發表
唉呀,我是咁易就肥了五磅.兩天蕃薯餐,做運動,少了三磅.還有兩磅上身,今晚要見營養師,真是好大壓力呀!

大宅

Katiebell,
2磅又2磅,真係好快20磅返來...no way...
你減到105咁fit,咪side料呀!:;pppp:

JsHbb,
你真係好勇!唔敢睇你d msg啦,驚忍唔住去大吃幾餐就C得!
我唔信長期咁喪食都唔肥返......
LuckybabyMama,對嗎?
我唔敢太過態,一旦肥返,好難再有毅力再減過...6穀...4穀...)穀的日子別回來啊!
原帖由 katiebell 於 10-9-7 11:22 發表

好耐無留言, 實在太忙, 不過我有做CD-ROM 間中會追返post.
我全個programm 完左啦, 我係監控期失控, 由原本最低減到21磅到105, 升返3磅.

我就係LLY 所講胃口奇好, 我真係食極都可以食得落, 當我完左減肥期, 就突 ...

大宅

lapinou,
1440都唔錯啦!
我現吃M95...嘻嘻!但我沒認真計數,可能唔止,但油一定唔多!
原帖由 lapinou 於 10-9-7 12:27 發表
幾個月的減肥已經很累人
有段時間我真的日日運動,但又要返工,放工又要買餸, 又要煮野, 又要準備明天的食物盒,仲要做運動,真的無哂時間

你現在保養期是怎樣的?是天天食1440嗎?

...

大宅

好媽媽勳章

你攞番剛開始減時d相來睇下, 你就會覺悟, 唔想變番以前咁架啦, 我上兩個星期就好似你咁, 好在我個c比我睇下d相, 問我係咪想變番以前咁, 我嗰時真係肥到好肉酸呀, 自己都頂唔順, 所以睇完就唔敢再放肆啦, 一間唔覺意一發不可收拾變番以前咁就慘啦!

原帖由 katiebell 於 10-9-7 11:22 發表

好耐無留言, 實在太忙, 不過我有做CD-ROM 間中會追返post.
我全個programm 完左啦, 我係監控期失控, 由原本最低減到21磅到105, 升返3磅.

我就係LLY 所講胃口奇好, 我真係食極都可以食得落, 當我完左減肥期, 就突 ...

大宅

好媽媽勳章

今日食RF餐, 應該係雞脾餐, lunch可食12片三文魚刺生, 照舊係maketplace買, 嘩...一食已經大鬧, d三文魚薄咗好多, 一d口感都冇,以前係12片, 依家得11片, 即是變相加價啦, 仲買成$59.8, 激死, 以後唔幫襯佢.

複式洋房

我都想JOIN呀,我想問下每餐都要自己煮的嗎?如果要減30磅,7千蚊得唔得呢?

洋房

LLY
我其實食得勁過你, 我肥左果3磅真係算好抵, 我監控期間揀直係喪食....

有2日外遊係不停食1日食5-6餐, 包括buffet 早餐(已經就住黎食), 中餐(油膩), 法國餐(食埋甜品), 小炒(乾炒牛河都食埋)!

然後有1晚食過buffet, 主菜都有因住食, 但又敗係甜品之下....

有2晚同朋友gathering, 為免掃興又係食肥膩野.

仲要近排呢段時間越食越癮起, 晚晚食完晚餐, 仲要搵糖食(唔係無糖無脂肪既糖), 搵餅食, 又買左double zero 雪糕返屋企食. 仲有食薯片, 黃豆片.... 人都顛呀!

tomatolala
我都知衰, 但食開真係好難收口. 其實自己都覺得自己肥返D架啦, 我心諗自己都見到自己肥左, 今次慘啦! 我真係好痛定思痛, 我唔想又要捱返幾個月.

洋房

原帖由 manyu0826 於 10-9-7 14:14 發表
你攞番剛開始減時d相來睇下, 你就會覺悟, 唔想變番以前咁架啦, 我上兩個星期就好似你咁, 好在我個c比我睇下d相, 問我係咪想變番以前咁, 我嗰時真係肥到好肉酸呀, 自己都頂唔順, 所以睇完就唔敢再放肆啦, 一間唔覺意 ...

好提議呀. 今晚返去即刻睇, 希望可以止到我既心癮.

大宅

想問下你呢,之前你提過一個用電芯的,起泡機,就是把脫脂奶起泡泡,再拿來沖咖啡個個工具.
邊度有得賣呀?
原帖由 tomatolala 於 10-9-7 13:43 發表
lapinou,
1440都唔錯啦!
我現吃M95...嘻嘻!但我沒認真計數,可能唔止,但油一定唔多!

禁止訪問

男爵府

我如你一樣都係110-113之間呀, 營養師話最多只可以比我110-112之間, 我依傢磅113.X......

原帖由 tomatolala 於 10-9-7 13:32 發表
LLY,
你食咁多月餅就C梗啦!
如果沒吃月餅,會否keep到呢?

我好好彩,算唔難keep,上2週重左3磅,好在這週末輕返,昨日又重返1磅,總之在110-113之間游走,去下水就收復。
近2週沒運動啦!
昨晚吃蕃薯,今早以香蕉做snack,因近日少了吃 ...

男爵府

你地都好, 我食1370呀.....

原帖由 tomatolala 於 10-9-7 13:43 發表
lapinou,
1440都唔錯啦!

男爵府

我睇忽然一周都見過呀, 無記錯300蚊咋

原帖由 LLY1103 於 10-9-7 15:17 發表
想問下你呢,之前你提過一個用電芯的,起泡機,就是把脫脂奶起泡泡,再拿來沖咖啡個個工具.
邊度有得賣呀?

伯爵府

哇~監控期甘容易失控
我睇住你地的留言好驚呀
好驚自己之後都係甘
點解會甘架~~~

Ppima
我應該8成機會會加一個月減肥期
因為我唔加的話減到12x
我想試下去到11x
我甘大個女未試過11x
你欠幾多磅呀?

大宅

我記得是輕便手提電動打蛋器,有沒SIS用過,好像三十幾蚊.是不是只有網上有得賣?
用來沖咖啡發脫脂奶得不得呀?好不好用呀?
原帖由 JHsbb 於 10-9-7 15:58 發表
我睇忽然一周都見過呀, 無記錯300蚊咋

伯爵府

原帖由 PpiMa 於 10-9-7 13:15 發表
有無sis食過pms餐? 可否提議食物組合?
嗰份肉無鹽好難搞,係街又有咩選擇呢?

我次次食pms/drum餐
都係食abcd媽教的蒜頭黑椒檸汁局雞比
同埋蒜頭黑椒煎牛柳
向塊牛柳界幾刀
向d刀位插塊蒜片
落黑椒煎
落唔落油都得(睇下你會唔會用油炒菜)

有次整abcd媽教的mustard牛柳炒磨菇(我加埋芋絲)
都好味
你睇我地個blog有架

伯爵府

原帖由 LLY1103 於 10-9-7 17:17 發表
我記得是輕便手提電動打蛋器,有沒SIS用過,好像三十幾蚊.是不是只有網上有得賣?
用來沖咖啡發脫脂奶得不得呀?好不好用呀?

以前見過ikea有
幾十蚊
向廚房用品果附近
唔知而家有無
我好耐無行ikea

首頁

尾頁

跳至