想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

toss0314 發表於 12-7-5 16:33
now 6wk, but 個肚冇陰陰痛, so worry!!!
無痛都worry?! 你好搞笑喔

別墅

回覆:有左六星期無乜害喜症狀仲未照未好實在感 ...(延續篇)

請問大家會否勁嘔呀?我好耐無食過正常份量嘅一餐了mouth:

禁止訪問

男爵府

回覆 雨嫣 的帖子

哈哈..我都一樣呀..我煮左成保蕃茄暑仔湯做湯底煮米粉來食...我又係勁鍾意肉醬意粉同酸齋呢....

我都係食唔落飯呀..鍾意食汁立立D野...又係無胃口...但個胃又成日係咁磨我..好唔舒服..有作悶感覺..不過未嘔到出來咁...

伯爵府

我都係呀, 酸野最啱, 鍾意食有湯既野, 今日見到麥當當有焦糖布典味旋風, 好想食呀

禁止訪問

男爵府

回覆 Purybaby 的帖子

係呀係呀...蕉糖味好吸引呢....

大宅

回覆:有左六星期無乜害喜症狀仲未照未好實在感 ...(延續篇)

我都8weeks la!!

別墅

引用:Quote:gloriatackie+發表於+12-7-5+16:38+

原帖由 toss0314 於 12-07-05 發表
冇嘔!
你幾多wk?
差不多8week... 但2星期前已開始嘔
一日起碼嘔幾次,係嘔泡、水、胃酸。因為無咩食到落肚,一般不會嘔食物。
下午5點開始想嘔的感覺會慢慢消失,所以最有胃口係夜晚果餐,不過都不是晚晚食到正常份量。

伯爵府

根據醫生講只要無流鮮血同劇痛就唔洗驚架嘞, 就算有陰陰痛或谷m感覺都全屬正常, 所以唔洗擔心, 另外害喜現象都係, 我問過醫生, 每個人既反應唔一樣, 唔好以人地為指標, 唔一定要又暈又嘔先証明bb存在既, 有d jm完會無害喜就係幸福一群, bb錫住媽咪囉, 我之前有睇過其他post, 如果嘔得利害可以睇中醫, 可以好有效解決呢個問題, 仲有番胃口添, 如果真係好辛苦可以試吓, 因為我個中醫都係咁同我媽咪講, 只要我陀得舒服, 無嘔得好辛苦就可以唔洗搵佢, 直至6個月後

大宅

回覆 gloriatackie 的帖子

我前日開始第一次嘔,一日嘔8次,全日只食了兩包餅,當然之後嘔返唒出黎,尋日頂唔順去左睇醫生食左止嘔藥就無再嘔,今早就乾嘔左幾次但食到野,依家長期處於作嘔作悶狀態,簡直度日如年

別墅

引用:回覆+gloriatackie+的帖子 我前日開始第一

原帖由 乖乖虎 於 12-07-05 發表

我前日開始第一次嘔,一日嘔8次,全日只食了兩包餅,當然之後嘔返唒出黎, ...
完全明白!因我上星期無咩食到野,所以我都食左一次止嘔葯。跟住要好好把握食到野嘅時候!

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

moledy 發表於 12-7-5 16:43
回覆 Purybaby 的帖子

係呀係呀...蕉糖味好吸引呢....
唔好食麥當當D雪糕呀, 有菌嫁...

伯爵府

回覆 雨嫣 的帖子

我無食呀, 只係見到個焦糖味超想食喳, 經過上星期勁痾之後, 我會好小心食野

男爵府

我都唔係好夠膽食雪糕....不過好想食暑條同家鄉雞呀....

大宅

係呀!要爭取食野時間,唔作嘔的一刻真係好難得

禁止訪問

伯爵府

回覆 ladystalk 的帖子

你終於搵到黎嘞!

我又係瞓得唔好, 但番工就成日"中"眼瞓好辛苦, 呢幾日真係一餓就好辛苦, 但食幾啖就開始要慢慢黎

伯爵府

回覆 moledy 的帖子

呢兩樣我都有食

男爵府

Purybaby 發表於 12-7-5 17:05
回覆 雨嫣 的帖子

我無食呀, 只係見到個焦糖味超想食喳, 經過上星期勁痾之後, 我會好小心食野 ...

我想問下呀..我日日都係勁呵架..好似攪肚痛咁....你地有無好似我咁呀...又話大肚會便秘..但我係攪住要呵架....

首頁

尾頁

跳至