樓市動向

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

你地個個等入大苯象? oh...股票..無玩過, 興趣亦不大, 祝你地個個係荀位入市! 有升無跌..

原文章由 kerrielam 於 08-10-23 19:45 發表

會嗎??
今日news 個c9 話sars 時匯豐銀行 $79.x

大宅

原文章由 cheapbombom 於 08-10-23 21:23 發表
你地個個等入大苯象? oh...股票..無玩過, 興趣亦不大, 祝你地個個係荀位入市! 有升無跌..

無玩呀
最近我阿媽對面的有村屋放盤 (果到好少放盤咖), 屋主之前放租, 現收返放賣, 但價錢唔合理
(如果價錢ok )阿媽好想我買 & 搬過去, 方便佢行去睇個孫

但我地住緊果間又未放, 唔知還唔還價好?
朋友又勸我唔好再入村屋, 但如果如果傾到 百幾萬有700呎 & 可養狗, 最緊要近阿媽又very good, 但又要花幾拾萬去裝修, 因為現在只間左2房, 我想搬廚房 & 廁所的位 & 間3房

果到算係近市區, 可以用少d 輛車, 慳返d 油$$

公爵府

原文章由 kerrielam 於 08-10-23 22:07 發表

無玩呀
最近我阿媽對面的有村屋放盤 (果到好少放盤咖), 屋主之前放租, 現收返放賣, 但價錢唔合理
(如果價錢ok )阿媽好想我買 & 搬過去, 方便佢行去睇個孫

但我地住緊果間又未放, 唔知還唔還價好?
朋友又勸我唔好 ...

價錢唔合理,當然唔好理佢啦!咁你打算放自己住緊的一間嗎?定係叠埋心水放租?如果你計劃係放賣既,咁就開始放下先囉,到有D聲氣先同另一間業主開價。如果你既計劃係放租,咁就而家可以還業主價。其實如果出租可以cover到支出,自己又夠胆、夠實力供多層,村屋都無壞架。

大宅

原文章由 ume 於 08-10-24 09:33 發表

價錢唔合理,當然唔好理佢啦!咁你打算放自己住緊的一間嗎?定係叠埋心水放租?如果你計劃係放賣既,咁就開始放下先囉,到有D聲氣先同另一間業主開價。如果你既計劃係放租,咁就而家可以還業主價。其實如果出租可以cover到支出,自 ...

現在樓價咁, 應該放租好d

伯爵府

有無睇今日am730?

張士佳既一篇文章 - "樓市好淡", 綜合晒各路專家既睇法啦, 佢又攞啊施老板既言論為藍本, 我個人認為, 好中肯, 信佢無死...

簡單一句...現在並非好時機, 環球經濟處於收縮階段, 樓市有下調空間....未來一年, 房地產無運行...胡孟青仲狠, 佢話香港衰3年, 咁我仲一半, 都衰1.5年啦....咁我一邊觀望, 一邊趁機儲下錢先...5號仔都可以跌成咁, 樓市有咩唔可以? 跟本, 個經濟就係差到你唔信!

我唔係鼓勵大家唔買樓, 只係, 我相信, 上得黎ni個forum, 無非係想做一個精明既消費者, 既然好明顯仲有大把平貨, 點解唔忍下, 再等一等?

心急既, 咪照買囉, 只要係有迫切需要, 唉, 幾貴都要買啦, 鬼叫係用家咩...

原文章由 kerrielam 於 08-10-24 17:38 發表

現在樓價咁, 應該放租好d

大宅

原文章由 cheapbombom 於 08-10-24 21:12 發表
有無睇今日am730?

張士佳既一篇文章 - "樓市好淡", 綜合晒各路專家既睇法啦, 佢又攞啊施老板既言論為藍本, 我個人認為, 好中肯, 信佢無死...

簡單一句...現在並非好時機, 環球經濟處於收縮階段, 樓市有下調空間.. ...

am730 有得上網睇嗎??
所以我都係睇完樓, 便等機會

[ 本文章最後由 kerrielam 於 08-10-24 22:52 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至