想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

有無計劃想生BB既靚太响度, 一齊傾吓計啦!

結咗婚差唔多2年, 今年30歲lu, 覺得開始要諗吓, 計劃吓呢個問題. 不過老公似乎未ready好..(經濟上, 心理上), 有無阿太同我一樣呀? 分享吓啦.

珍珠宮

Re: 有無計劃想生BB既靚太响度, 一齊傾吓計啦!

Hi Cinnamon,

你好ar!
我過2日都30 lu,計劃造人仔都有1年,仍然努力中~~
呢度d 姊妹好好人ga, 大家會一齊交流&分享心得tim,
~~welcome~~

大宅

我結左婚6年,近呢一年先想bb,今年31 lu.

monty,

祝你生日快樂.
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hi Cinnamon, 我結左婚4年, 30歲半la, 努力左年半都未得, 有咩心得一齊交流下啦. :mrgreen:

珍珠宮

emily200323 寫道:

我結左婚6年,近呢一年先想bb,今年31 lu.

monty,

祝你生日快樂.

多謝你ar emily200323~~ :mrgreen:
大家一齊加油la~~

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

話明靚太喎,我梗係要入o黎8下!!
Hi hi,我仲有2年就30 lu,有個5yrs囡囡,想要多一個仔仔and囡囡.過多1,2個月我同老公就會開始努力做人,希望可以得一男b 跟住過多1年幾又生多囡b 咁就完美啦!!我本來唸住生多過仔算架啦,老公話生3個好唔好

侯爵府

嘩! 大家都見到我係新加入0架啦, 我無諗過咁快有幾個回應, 好開心呀! 我之前睇開另一個message board(she.com), 不過漸漸好多人聊交嗌, 所以無乜心機响果度睇. :-(

Monty, 祝你生日快樂先! 原來你同我同年, 我11月都30歲 , 真係好唔捨得2字頭既歲數呀~~

emily 200323 & jeje, 咁你哋係咪而家係在心中計劃緊定行動中努力緊啦?! 其實我只係初步計劃咋, 基於年齡, 我唔想第日變高齡產婦喎. 但另一方面又好怕痛

March, 嘩! 你好勁呀! 咁後生就做咗靚媽, 羨慕死人啦, 我就過哂呢個黃金時候, 細個成日話自己28歲前要生 , 點知成28歲先結婚...

大宅

Re: 有無計劃想生BB既靚太

Hi 各位靚靚媽咪
我都係計劃緊生bb (第2個), 我出年都30了,所以想今年內追多個, 不過好可惜, 上星期得出的結果係失敗了, 不過依到的媽咪個個都好好人, 她們都安慰我, 所以我心情好了很多lu ... 我會繼續努力, 希望大家好快就可以bingo啦 !!

Monty, 我都係依到講聲Happy Birthday !!
一家三口, 樂也融融, 冬天唔需穿羽絨

大宅

Cinnamon,

我係進行中,試左好耐lu.
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

珍珠宮

Cinnamon,雪兒,
thank you~~

emily200323
你try左幾耐ar~~

大宅

各位姊妹,
我都結左婚3年, 準備生第一胎, 剛剛買溫度計今朝開始
量體溫

大宅

Monty,

之前唔識計排卵期,試左大半年都唔得,到今年有人介紹我上bk,先知有排卵期呢樣野,同埋我係5月先開始量體溫,所以今年3月先叫正式開工,你呢.

珍珠宮

emily200323

我去年7月開始ga la,咁真正量體溫係於今年5月開始~~
眼見咁多姊妹bingo,攪到我個人都好心急ar...

侯爵府

Hi Cinnamon,我都唔記得同你講聲welcome添!!我個陣子見個個都懷孕,心又痕跟手咪同個朋友又買晒量溫器睇晒書咁唸住生個bb囉...點知攪左一輪[幾個月<---實在唔記得]都無,可能太過緊張,後來開始懶散無定時量體溫等...又竟然好采有左喎!!我仲記得check到有bb時係幾咁開心呀!!

Monty,我都順道祝你生日快樂!!

嘩,原來我地呢班靚太個個年齡相若,祝大家快d bingo,想o個樣得o個樣!!!到時我地齊齊跳去做05年媽媽!!!

emily 200323,其實係咪只要找緊排卵日就會易bingo呢??

侯爵府

雪兒, 你又係咁後生就準備第二胎啦?! 唉, 你哋搞到我覺得自己己經係高齡產婦啦~~ 我仲未係靚媽咪, 仲係靚太咋..嘻嘻...

睇0黎原來個個都係努力進行中, 努力呀!! 我會祝福你哋早日成功0架!! 其實我見到我姑奶個BB, 同埋我同事成日俾佢同BB既全家幅我睇, 真係好有憧憬架, 加上年紀又唔細啦...可惜老公未ready啦. (可能因為我哋0岩0岩先買咗樓, 揹咗個大包袱, 佢未有心理同經濟準備啦 :cry:)

大宅

Monty 寫道:
emily200323

眼見咁多姊妹bingo,攪到我個人都好心急ar...

monty,
me too,仲好鬼c羨慕添

march,
係排卵期親親易受孕.

侯爵府

Cinnamon,
唔好比咁大壓力自己啦,你咪算高齡產婦,仲有幾年...不過,你有無同老公傾過,相量過佢想幾時要bb??

我剛停避孕藥咋,所以仲未開始努力做人...比1,2個月時間我回氣

大宅

Cinnamon,

希望你都可以好快準備好, 可以同我一齊努力啦

侯爵府

March,
有呀! 我有同佢傾過幾時生, 不過我諗最快都要06年既事囉...因為我成日同佢講, 我一生咗就起碼幾年唔去旅行0架啦, 可能咁樣嚇親佢啦! 佢好鐘意去旅行0架! 同埋佢成日驚責任大, 又驚佢唔聽教, 又驚佢健康...講真, 呢d我都擔心, 不過為人父母就係咁0架啦, 所以如果佢未有足夠心理準備, 我都唔諗住生住, 費事生完得我自己理, 仲辛苦!!

侯爵府

emily220323,
題外話, 我覺得你個大頭相好得意呀!

首頁

尾頁

跳至