0-6個月

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

洋房

飲左呢隻奶粉 BB 狂嘔又出紅疹

BB岩岩6個月,唸住轉呢隻奶粉 ,但只係飲左一個星期,日日都有嘔,開頭以為BB 腸胃炎,睇左兩個醫生都話唔係,但呢兩日食一餐嘔一餐,嘔得太勁攪到發高燒呀,再去睇開的兒科專科醫生話BB 原來係消化不良個身D紅疹都係甘樣引起架!

仲唸住甘貴一定係好野黎~~~超失望呀!!!

BB發燒前一日仲打去HOTLINE訂左幾罐,第2日就送黎喇,本來要兩天先送貨,但唔知點解可以早一日送黎,同埋睇返個製造日期係2011年5月,到期日係2013年5月,即係擺左成年都無人買啦, 中晒招呀......我再打去HOTLINE的時候,佢地話因為FOOD SAFETY 的關係,不設退換! 甘即係佢地運送的途中D奶粉 可能已經變左質都唔奇啦! 叫BB 點食喎~呢個理由好牽強~~再者,我如果在屈記或者大型SUPERMARKET買,唔岩都仲可以換貨,反而電話、上網訂貨完全無保障。

別墅

我個仔3個月大了, 之前出院前食美素佳兒(好甜, 好似飲緊孕婦奶粉), 跟住轉了思敏兒, 發覺兩只食咗好多痰又嘔...跟住現食illuma係淡口好多同飲多咗, 唔似係唔係佢唔鐘意飲咁甜呢

現在萬寧, Watson都有得賣, 不過最後你上佢網站打電話問顧問銷售地點

別墅

我不是太明白,illuma只說從歐洲直接進口,究竟是用哪一產地的奶粉呢?
其他原裝進口奶粉如Physiolac,Babynat and Holle都會説明產地的,爲什麽呢?會不會來源地有問題呢?
爲了這個原因,我暫時沒有考慮用這隻奶粉。

複式洋房

回覆 lawgladys 的帖子

是由lreland出產,

大宅

引用:我個就快3個月,本身飲開A+好地地,一日五

原帖由 bbjuly 於 11-10-10 發表
我個就快3個月,本身飲開A+好地地,一日五餐飲六安,半個鐘內攪掂,便便差唔多日日有!
但最近唔知做乜飲左 ...
我同你—樣

禁止訪問

大宅

引用:我個就快3個月,本身飲開A+好地地,一日五

原帖由 bbjuly 於 11-10-10 發表
我個就快3個月,本身飲開A+好地地,一日五餐飲六安,半個鐘內攪掂,便便差唔多日日有!
但最近唔知做乜飲左 ...
我個囝同你一樣,都係食A+,又係宜家要餵好耐先食完,以前都唔係咁,同埋變左兩日先有便便不過texture正常,都諗緊好唔好轉呢隻,但陪月話冇事冇幹就唔好轉。

別墅

好想試一下。。。

禁止訪問

洋房

回覆 Rhonda.T 的帖子

請問你的1號奶粉還有嗎? 如有請PM我, 謝謝

複式洋房

sorry,我剛賣完啦,我仔仔都突然有濕疹,醫生叫轉奶粉,如果係奶粉問題,3-4日就有好轉,不過阿仔無,轉飲能恩又飲得麻麻,而家都係飲illuma!

禁止訪問

禁止訪問

民房

我有3罐平售 illuma (wyeth) stage 2 ( 有2罐 ) stage 3 ( 有 1 罐) 900 g

有興趣嗎 ? best before 2013-4 / 2013 -6

( 因朋友送 , 囡囡唔飲 ) 有興趣 pm 我

各 $ 330 / 罐

大宅

認識瑞士牛牛第一回 睛靈勳章

究竟點沖?我剛剛有一罐,我個仔食6安,即係要幾匙奶粉?

大宅

回覆:winnie_kin 的帖子

即3匙

大宅

回覆:zvelevtgirl 的帖子

我有illuma 1號,你有興趣嗎?

複式洋房

回覆 doubles 的帖子

請問你既illuma 1號賣左未 ?

別墅

1 900g Stage 1 illuma exp 07/2014. PM me if interested

首頁

尾頁

跳至