想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都同大家差不多..剛剛小產2星期..惡露都差不多清了..
但現在又傷風..唔可以補身...真係可憐...

我仲未放得抵呀..有時想起都會喊..因為我好難先有依個bb...覺得好難過
珍惜!

大宅

原帖由 mk55 於 09-9-18 16:48 發表
我都同大家差不多..剛剛小產2星期..惡露都差不多清了..
但現在又傷風..唔可以補身...真係可憐...

我仲未放得抵呀..有時想起都會喊..因為我好難先有依個bb...覺得好難過
...

難過的總要過,我有多囊,都好難有bb架,不過點都好,讓件事過去啦,要去前行,好好養好身體咪再努力過囉,加油呀

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 bwfw 於 09-9-18 14:55 發表

其實以我個hcg度數110都唔係好高啫~
點解個e生繼續抽血驗呢?真係唔明白
我d屋企人聽到之後好勞氣呀~~
特別係我奶奶,佢話又嘥錢又嘥時間~抽血攞去賣咩
我唔想抽血呀!我只係想快d食中藥調理吓~
快d可以開工啫 ...

係喎......我10/9抽血驗hcg時度數仲有18x, 醫生都無再叫我返去驗, 佢只係叫我隔2-3日驗孕, 睇下條線有無淺色咗, 直至無線就回復正常喇.......前後我抽咗2次血咋!!!
咁抽血都係買個安心吧......下次應該係最後一次, 唔會有事既, 加油呀!!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 OKb 於 09-9-18 12:36 發表

^^我應該11月頭見dr chan. 佢俾左通經藥我21/10食 (如果一路未有m),之後day 3去見佢.

點解dr chan無俾通經藥我既?? 如無意外, 我會10月中左右黎M!! 咁我地都差不多時間喎!!!

大宅

原帖由 balmainia 於 09-9-18 17:20 發表

點解dr chan無俾通經藥我既?? 如無意外, 我會10月中左右黎M!! 咁我地都差不多時間喎!!!

因為我有多囊呀,估d m都唔會識自己黎呀,
我21/10食7日再等4日先會黎架,要11月先有得見dr呀

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 OKb 於 09-9-18 17:23 發表

咁你有個咁definite既schedule都好.......反而我係估估下咋!!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 OKb 於 09-9-18 17:23 發表

做下運動都有幫助架

大宅

原帖由 balmainia 於 09-9-18 17:57 發表

咁你有個咁definite既schedule都好.......反而我係估估下咋!!!

你識自己排卵仲好啦,好似我咁就慘lu..

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-9-18 18:22 發表

做下運動都有幫助架

會架啦,抖多陣就要開始運動架啦

男爵府

我之前d m好準時,唔知今次會否亂呢??

你地今日個身體狀況如何?記得多休息!!
幾時先可以長短週呀!!!
今日去睇中e調理吓!

各位sister,努力!祝早受孕

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-19 09:45 發表
我之前d m好準時,唔知今次會否亂呢??

你地今日個身體狀況如何?記得多休息!!
幾時先可以長短週呀!!!
今日去睇中e調理吓!

各位sister,努力!祝早受孕 ...

我身體狀況都ok架,星期一都再去中醫覆診睇下.
長短周?!我呢度好難啦,除非老細x左..

男爵府

原帖由 OKb 於 09-9-19 09:59 發表

我身體狀況都ok架,星期一都再去中醫覆診睇下.
長短周?!我呢度好難啦,除非老細x左..

早呀~OKb!!
你係多囊,你之前自己知唔知的,我係四月做輸卵管顯影,e生話無問題,恕我不知道,如果一個正常女人,會否無端端有多囊呢~~小產前d m好準,不過我感覺自己有時唔識排卵(感覺啫),聽人講,正常m唔代表有排卵的,下次要問吓e生
再傾~~

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-19 10:07 發表

早呀~OKb!!
你係多囊,你之前自己知唔知的,我係四月做輸卵管顯影,e生話無問題,恕我不知道,如果一個正常女人,會否無端端有多囊呢~~小產前d m好準,不過我感覺自己有時唔識排卵(感覺啫),聽人講,正常m唔代表有排卵的,下 ...

我不嬲幾個月先黎一次,睇左好耐中醫都攪唔掂,係今年年頭睇西醫先知咋, 咁keep住睇西醫食藥打針咪個個月有排卵囉, 你有冇睇西醫呀,有冇排卵keep住照下會知道架,有m黎唔代表有排卵架喎.

男爵府

原帖由 OKb 於 09-9-19 10:10 發表

我不嬲幾個月先黎一次,睇左好耐中醫都攪唔掂,係今年年頭睇西醫先知咋, 咁keep住睇西醫食藥打針咪個個月有排卵囉, 你有冇睇西醫呀,有冇排卵keep住照下會知道架,有m黎唔代表有排卵架喎. ...

希望今次小產唔好令到我地個機會難d la~
本應係我33歲禮物嚟,點知無咗
其實照超聲都應該照到是否宮外孕,都唔明我個e生,不停咁叫我驗血,好痛苦呀~
不過咁~~發現屋企人好關心自己,上星期五,我亞媽知我小產後,佢即時過嚟陪咗我成日,我老公d亞yee,表姐好緊張,不停咁同我傾,又問我情況係點點點,好多謝佢地關心,還有你地一班sister鼓勵,我地唔會係孤單的,一齊努力,快快成功

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-19 10:30 發表

希望今次小產唔好令到我地個機會難d la~
本應係我33歲禮物嚟,點知無咗
其實照超聲都應該照到是否宮外孕,都唔明我個e生,不停咁叫我驗血,好痛苦呀~
不過咁~~發現屋企人好關心自己,上星期五,我亞媽知我小產後,佢即時 ...

我見人地話小產完仲好快有呀,希望我地都係,我真係好心急呀. 係呀,好多人關心自己,所以你都唔好令大家再擔心你,要振作,要加油呀

男爵府

原帖由 OKb 於 09-9-19 10:10 發表

我不嬲幾個月先黎一次,睇左好耐中醫都攪唔掂,係今年年頭睇西醫先知咋, 咁keep住睇西醫食藥打針咪個個月有排卵囉, 你有冇睇西醫呀,有冇排卵keep住照下會知道架,有m黎唔代表有排卵架喎. ...

你每個月都要打排卵針,會否令到個子宮變薄嗎?
會否傷身呀!!小心身體

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-19 10:47 發表

你每個月都要打排卵針,會否令到個子宮變薄嗎?
會否傷身呀!!小心身體

我有食排卵藥 or 針,打針唔會薄架,排卵藥都可能會,所以dr會要試埋邊一隻岩自己囉.

男爵府

原帖由 OKb 於 09-9-19 10:51 發表

我有食排卵藥 or 針,打針唔會薄架,排卵藥都可能會,所以dr會要試埋邊一隻岩自己囉.

oic,我今次小x這胎係食咗排卵藥的,我係27/7開始食連續五天,在6/8個日feel到個子宮扯住扯住陰陰痛,maybe排卵中,我屋企人知道我食排卵藥,佢地話都唔知係唔係d藥有問題,所以攪到我小x喎~~我奶奶都好唔安樂,是關我23,24/8去咗奶奶個老豆喪禮(即是我c6個公公),d 亞yee話maybe撞到d唔乾淨嘢喎~~天呀~~當時我都未知道自己有咗,有d傳說話農曆七月有好多人小x喎,d人真係迷信,不過咁,得啖笑囉

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-19 11:19 發表

oic,我今次小x這胎係食咗排卵藥的,我係27/7開始食連續五天,在6/8個日feel到個子宮扯住扯住陰陰痛,maybe排卵中,我屋企人知道我食排卵藥,佢地話都唔知係唔係d藥有問題,所以攪到我小x喎~~我奶奶都好唔安樂,是關我23,2 ...

算啦,唔好諗啦,都過去左嘛.
你排卵藥係醫生開嗎?有冇去照下呀?

男爵府

原帖由 OKb 於 09-9-19 12:49 發表

算啦,唔好諗啦,都過去左嘛.
你排卵藥係醫生開嗎?有冇去照下呀?

D藥係E生開的,不過都係唔食LA~順其自然LA~
今日去咗睇中E,食咗D調理藥,諗住下星期開始食阿膠,D AUNT送,點整先好食呢!!!
你有無整嘢比你個C6食呀~~
我個C6現在好乖乖呀,介哂一齊凍飲,雪糕自愛都介埋,佢都要同我一齊努力!!!我買咗善全D維他命比佢食,唔知是否WORK呢~~

首頁

尾頁

跳至