心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

hinhinmummy/heihei媽/雪文及各位好
我真係比個新版bk攪到無晒心機入黎 , 好亂呀 .

hinhinmummy
多謝你pm d相比我睇呀 , 阿仔阿女包的餃子係未好味d呢 ? , 我以為你負責食tim .

係喇...細仔上週六又無端端半夜氣促, 真係聽到好大聲的he he聲的, 係1個月的第2次, 但個e生又無叫佢聞氣及食青蛙仔, 都吾知係個e生認為佢無需要淨係點.
其實食青蛙仔係未真係有d幫助的呢 ?
雪文---想問下你係邊樹買及幾多$$ (sorry, 我吾記得了), 不如我自己買比佢食算了, 我係藥房買要 $350.00, 好貴呀 .

heihei媽
細仔的he he聲都幾大聲嫁. 係夜晚sleeping時聽到的.

係喇...我想改張'大頭相', 請問個size係幾大呀 ? 我改左好多次都吾arm呀. thank you.

[ 本文章最後由 cailford 於 07-7-6 17:01 編輯 ]
:wave:  :wave:  :wave:

大宅

hinhinmummy
唔該哂, 唔急, 方便先問啦!

原文章由於 07-7-6 16:19 發表

KIUKIU

依家大陸吾同以前既大陸, 先進左好多, 但亦會見到好多'看吾順眼'既野, 但就比起好多年前已經好左好多

我媽又返左祈福 等佢返黎幫你問佢
________________ KiuKiu媽媽

侯爵府

原文章由 cailford 於 07-7-6 16:59 發表

hinhinmummy
多謝你pm d相比我睇呀 , 阿仔阿女包的餃子係未好味d呢 ? , 我以為你負責食tim . ...

我麻麻地水餃, 但佢地整左甘多, 吾食又吾得...........

阿媽見我食, 又整又兩大包拿落黎比我 以為我鍾意食

大頭相, 好似係150x 150

子爵府

cailford

講真, 到今時今日, 我都唔知咩叫喘, 係咪啲hehe 聲係氣管到發出? 定係點, 教下我呀.

原文章由 cailford 於 07-7-6 16:59 發表

hinhinmummy
多謝你pm d相比我睇呀 , 阿仔阿女包的餃子係未好味d呢 ? , 我以為你負責食tim . ...

子爵府

頂, 本來edit 個post , 成日都話咩10個字符唔出得, 都唔知搞邊科. 而家係呢到再打過.

我係想話1個月喘兩次係咪算密??

原文章由 heihei媽 於 07-7-7 13:58 發表
cailford

講真, 到今時今日, 我都唔知咩叫喘, 係咪啲hehe 聲係氣管到發出? 定係點, 教下我呀.

侯爵府

原文章由 heihei媽 於 07-7-7 14:03 發表
頂, 本來edit 個post , 成日都話咩10個字符唔出得, 都唔知搞邊科. 而家係呢到再打過.

我係想話1個月喘兩次係咪算密??

HEIHEI

你女依家還有無半夜咳呀? 上次有無真係敦honey + 彊呀?

大宅

原文章由 heihei媽 於 07-7-7 13:58 發表
cailford

heihei媽
你吾好話教下你呢... 大家講出黎分享下啦.
其實我都吾知點話你知, 因我真係聽到好大的he he聲, 但呼吸的速度係正常的, 可能係我自己以前都係咁, 所以先一聽聽得出啦. 不過你可以係佢背隻or胸口度聽, 如d he he聲係果度出黎就係喘聲.
咁你女女有無試過喘呀 ? 但阿仔個e生講...如呼吸急促而無he he聲都算係的, 我阿仔都試過的了.
唉..阿仔d咳都未好晒, d藥就食晒喇...

子爵府

HINMA

亞女一時時囉, 有時咳一聲半聲, 有時無, 不過我覺得佢有好大snoring 個晚咳既機會大啲.

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-7 19:51 發表

HEIHEI

你女依家還有無半夜咳呀? 上次有無真係敦honey + 彊呀?

子爵府

等我試下先.

原文章由 cailford 於 07-7-7 22:54 發表

heihei媽
你吾好話教下你呢... 大家講出黎分享下啦.
其實我都吾知點話你知, 因我真係聽到好大的he he聲, 但呼吸的速度係正常的, 可能係我自己以前都係咁, 所以先一聽聽得出啦. 不過你可以係佢背隻or胸口 ...

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

hinhinmummy,你爸媽是否上大陸長住啦宜家 ?

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-6 17:40 發表

我麻麻地水餃, 但佢地整左甘多, 吾食又吾得...........

阿媽見我食, 又整又兩大包拿落黎比我 以為我鍾意食

大頭相, 好似係150x 150
生日月, 開心過

水晶宮

cailford,check PM please.
生日月, 開心過

水晶宮

hinhinmummy : Honey仲有1/3到, 早上無吃葯時就會吃的.
幾時你會入貨, 我再搭單得唔得. 不過亞仔話 20+好難食:-|
生日月, 開心過

子爵府

雪文

你覺得亞仔食左honey 好啲嗎

原文章由 雪文 於 07-7-9 12:45 發表
hinhinmummy : Honey仲有1/3到, 早上無吃葯時就會吃的.
幾時你會入貨, 我再搭單得唔得. 不過亞仔話 20+好難食:-|

侯爵府

原文章由 雪文 於 07-7-9 12:12 發表
hinhinmummy,你爸媽是否上大陸長住啦宜家 ?

雪文

吾是長住, 但耐吾耐都會返上去住下, 始終上邊的物價指數低d, 對佢地黎講, d 退休金會com 洗d...........

honey, 我無再食啦, 因為我覺得好似開頭就好有用, 但之後, 可能適應左honey呢, 又病返, 同老公商量過, 無再食, but如果你要, 我可以幫你買, 因為都好近我屋企

依家eye q 出左隻士多啤利味, 好影..............丸仔, 我個仔轉左食呢隻

大宅

雪文
收到pm了, 吾該晒. 不過我真係吾係幾清楚係邊度呀, 係吾係mtr附近嫁 ? thank you.

各位..
阿仔lee排晚晚都鼻塞打乞痴, 想問下如果噴鼻係未會好d嫁 ? 比佢食藥就好少少, 吾開冷氣就好熱, 開冷氣佢個鼻就吾舒服, 見到佢好辛苦呀:cry: :cry:

水晶宮

hinhinmummy,我爸媽都係時不時上去, 不過係二個月一次, 每次好短時間 搞到屋企無人氣, 好多塵,次次上去都做餐C. 我八掛你爸媽仲買多間, 顧二間仲煩 ( 我係咁諗 )

Eye Q士多啤梨味, 有無試用裝呀 ?

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-9 14:14 發表

雪文

吾是長住, 但耐吾耐都會返上去住下, 始終上邊的物價指數低d, 對佢地黎講, d 退休金會com 洗d...........

honey, 我無再食啦, 因為我覺得好似開頭就好有用, 但之後, 可能適應左honey呢, 又病返, ...
生日月, 開心過

水晶宮

heihei, 其實效果唔係幾大咁, 不過唔吃又唔知吃咩好咁.

hinhinmummy, 咁我都唔買住啦, 吃住一排川貝枇杷膏先, 睇吓點, 平好多嘛.

Anyway, 唔該晒.

原文章由 heihei媽 於 07-7-9 13:13 發表
雪文

你覺得亞仔食左honey 好啲嗎
生日月, 開心過

水晶宮

cailford, 我都唔係好清楚, 我自己未去過, 一次係點OA去的, 一次點老公去, 我今晚問咗再復你.

原文章由 cailford 於 07-7-9 14:33 發表
雪文
收到pm了, 吾該晒. 不過我真係吾係幾清楚係邊度呀, 係吾係mtr附近嫁 ? thank you.

各位..
阿仔lee排晚晚都鼻塞打乞痴, 想問下如果噴鼻係未會好d嫁 ? 比佢食藥就好少少, 吾開冷氣就好熱, 開冷氣佢個鼻 ...
生日月, 開心過

水晶宮

Hinin一家就快去旅行了, 諗到都開心啦:-P
生日月, 開心過

侯爵府

你們係吾係問賣honey果樹係邊呀, 知吾知cwb 鄧龍州街市係邊? or regal hotel?

就係鄧龍州街市對面

我都係甘架, 吾開冷氣就熱, 一開冷氣就係甘乞次, 真係好惡頂

雪文

我依家日日同仔係樹倒數緊.............

原文章由 cailford 於 07-7-9 14:33 發表
雪文

各位..
阿仔lee排晚晚都鼻塞打乞痴, 想問下如果噴鼻係未會好d嫁 ? 比佢食藥就好少少, 吾開冷氣就好熱, 開冷氣佢個鼻 ...

首頁

尾頁

跳至