想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-19 22:19 發表

D藥係E生開的,不過都係唔食LA~順其自然LA~
今日去咗睇中E,食咗D調理藥,諗住下星期開始食阿膠,D AUNT送,點整先好食呢!!!
你有無整嘢比你個C6食呀~~
我個C6現在好乖乖呀,介哂一齊凍飲,雪糕自愛都介埋,佢都要同我一齊 ...

係既,你識自己排卵唔洗食排卵藥啦,我就唔得lu..
老公食咩?!um..有食gnc蠔皇丸囉, 唔知係咪有用呢, 幾次洗精報告都唔差, 我見d人話食蕃茄都好,所以臨開工前一星期都日日食架. 岩岩見d人話c6食蝦人炒蛋都好喎,等到時整多d佢食先得

男爵府

原帖由 OKb 於 09-9-19 22:32 發表

係既,你識自己排卵唔洗食排卵藥啦,我就唔得lu..
老公食咩?!um..有食gnc蠔皇丸囉, 唔知係咪有用呢, 幾次洗精報告都唔差, 我見d人話食蕃茄都好,所以臨開工前一星期都日日食架. 岩岩見d人話c6食蝦人炒蛋都好喎,等到時 ...

都好喎,等C6食完D維他命丸,下次買D蠔皇丸比佢試先,我老公唔食蕃茄的,佢好鬼偏食,勁多嘢唔食,而且佢一話飽,就唔會再食,所以奶奶都頂佢唔順,麻鬼煩,我星期三返去覆診照超聲波,希望今次照話我清哂D瘀血LA~

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-19 22:46 發表

都好喎,等C6食完D維他命丸,下次買D蠔皇丸比佢試先,我老公唔食蕃茄的,佢好鬼偏食,勁多嘢唔食,而且佢一話飽,就唔會再食,所以奶奶都頂佢唔順,麻鬼煩,我星期三返去覆診照超聲波,希望今次照話我清哂D瘀血LA~ ...

我c6都好想生,所以都好聽話,叫佢食咩就食咩,真係好想時間快d過呀,而家好似無左目標咁 :p
你星期三覆診有問題問清楚醫生,唔好再估估下嘞:loveliness:

男爵府

原帖由 OKb 於 09-9-20 11:07 發表

我c6都好想生,所以都好聽話,叫佢食咩就食咩,真係好想時間快d過呀,而家好似無左目標咁 :p
你星期三覆診有問題問清楚醫生,唔好再估估下嘞:loveliness:

早晨呀~OKb,
19,20/9都食咗d中藥,ec話d藥係幫我調理,不過一食完就有小小m血,唔知點解呢~唔通我之前清唔哂,留番少少尾,你有無咁情況呢?星期三去西e覆診希望無哂d血la~唔係又唔知等到何時!不過食咗d中藥勁好訓,中e叫我唔好食阿膠住喎!D Aunt送咗一盒比我,食中藥唔食得阿膠咩!!真係唔明白, 我真係好多問題,你今日情況點呀!!!

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-21 10:02 發表

早晨呀~OKb,
19,20/9都食咗d中藥,ec話d藥係幫我調理,不過一食完就有小小m血,唔知點解呢~唔通我之前清唔哂,留番少少尾,你有無咁情況呢?星期三去西e覆診希望無哂d血la~唔係又唔知等到何時!不過食咗d中藥勁好訓,中e叫 ...

早呀,上次中醫俾藥我清食完都有血呀,食到無血就ok架啦,你應該係未清晒先有咁現象. 我醫生都話唔好補住,要清完再調理下先慢慢再攪嘛, 我諗係未復完要休息下先可以再進補嘛,急唔黎呀.我今日唔係好舒服,個頭有點痛,成個人都好累呀,呢兩日個子宮都唔係咁舒服咁,今晚會去覆診中醫,再問下醫師先得.

男爵府

原帖由 OKb 於 09-9-21 11:06 發表

早呀,上次中醫俾藥我清食完都有血呀,食到無血就ok架啦,你應該係未清晒先有咁現象. 我醫生都話唔好補住,要清完再調理下先慢慢再攪嘛, 我諗係未復完要休息下先可以再進補嘛,急唔黎呀.我今日唔係好舒服,個頭有點痛,成 ...

你今日有無返工呀!!!我就好好,無唔舒服感覺~
我不停咁飲熱水,熱0檬水(唔落糖,怕肥)
好想飲奶茶食綠茶雪糕呀~~~我個c6好衰,佢成日係我面前食朱古力&雪條呀!頂佢呀~~好想食呀~我要忍忍忍忍
為咗bb無計,奶奶噚晚煲咗d粟米紅蘿蔔薏米水,今朝都係番heat佢先飲,唔敢凍飲,好辛苦啫!!!
你呀~~要休息多d bor~保重身體,bb好快嚟ga~

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-21 11:19 發表

好想飲奶茶食綠茶雪糕呀~~~我個c6好衰,佢成日係我面前食朱古力&雪條呀!頂佢呀~~好想食呀~我要忍忍忍忍
為咗bb無計,奶奶噚 ...

薏米涼架喎, 唔好飲呀.....

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-21 10:02 發表

早晨呀~OKb,
19,20/9都食咗d中藥,ec話d藥係幫我調理,不過一食完就有小小m血,唔知點解呢~唔通我之前清唔哂,留番少少尾,你有無咁情況呢?星期三去西e覆診希望無哂d血la~唔係又唔知等到何時!不過食咗d中藥勁好訓,中e叫 ...

阿膠會令內膜好d, 通常排卵後安胎用, 你如果呢個時候飲, 好難清血架, 遲d先飲啦......

男爵府

原帖由 Dirty姨姨 於 09-9-21 11:21 發表

薏米涼架喎, 唔好飲呀.....

多謝dirty姨姨,
我都唔知添,今晚唔飲la~,我奶奶其實都唔係好識邊d食得邊d唔食喎,真係好煩

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-21 11:25 發表

多謝dirty姨姨,
我都唔知添,今晚唔飲la~,我奶奶其實都唔係好識邊d食得邊d唔食喎,真係好煩

我中醫話: 西芹矮瓜黑木耳通血脈, 小產後食得......

男爵府

原帖由 Dirty姨姨 於 09-9-21 11:38 發表

我中醫話: 西芹矮瓜黑木耳通血脈, 小產後食得......

thank you!!
明白

大宅

原帖由 bwfw 於 09-9-21 11:19 發表

為咗bb無計,奶奶噚 ...

蘿蔔...你食中醫唔好食蘿蔔喎.
我今日有返工呀,再唔返我老細殺左我都似:(
我都戒晒口, 甜野無食,凍野更加無,無計啦, 一定要乖,快d復完可以再開始過,真係好期待呀.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 OKb 於 09-9-21 11:06 發表

早呀,上次中醫俾藥我清食完都有血呀,食到無血就ok架啦,你應該係未清晒先有咁現象. 我醫生都話唔好補住,要清完再調理下先慢慢再攪嘛, 我諗係未復完要休息下先可以再進補嘛,急唔黎呀.我今日唔係好舒服,個頭有點痛,成 ...

Hi OKb & bwfw, 我上星期頭2日飲完中藥都有少少血....不過第3日就無lu!! 尋日係小X後day 12, 紅d有淺線, 唔知係唔係開始恢復排卵???

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 OKb 於 09-9-21 12:48 發表

蘿蔔...你食中醫唔好食蘿蔔喎.
我今日有返工呀,再唔返我老細殺左我都似:(
我都戒晒口, 甜野無食,凍野更加無,無計啦, 一定要乖,快d復完可以再開始過,真係好期待呀. ...

你好叻!!! 我戒唔到凍飲, 尋日仲同C6食棉花冰!!

大宅

原帖由 balmainia 於 09-9-21 13:00 發表

Hi OKb & bwfw, 我上星期頭2日飲完中藥都有少少血....不過第3日就無lu!! 尋日係小X後day 12, 紅d有淺線, 唔知係唔係開始恢復排卵???

e..咁快有排卵都幾好喎,係咪休息一下先呀?而我呢兩日個子宮位都唔知點咁,唔係幾舒服,今晚再去中醫覆診.

大宅

原帖由 balmainia 於 09-9-21 13:03 發表

你好叻!!! 我戒唔到凍飲, 尋日仲同C6食棉花冰!!

因為我好急,唔想拖延復原進度嘛..:loveliness:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 OKb 於 09-9-21 13:05 發表

e..咁快有排卵都幾好喎,係咪休息一下先呀?而我呢兩日個子宮位都唔知點咁,唔係幾舒服,今晚再去中醫覆診.

可能都係開始排卵所以有d唔舒服感覺, 看看醫生會心安d!!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 OKb 於 09-9-21 13:06 發表

因為我好急,唔想拖延復原進度嘛..:loveliness:

其實我都急嫁........但係我唔聽話!!!

大宅

原帖由 balmainia 於 09-9-21 13:26 發表

哎呀,要乖先得架,諗諗佢好喎...

男爵府

原帖由 balmainia 於 09-9-21 13:26 發表

嘩,棉花冰咁凍都走去食,諗起都覺得好凍呀!!
balmainia乖乖地la~我同okb都一齊介口,所有對身體無益都要介呀~剛剛去咗睇中e,今晚放工去飲藥!!
生完之後想食乜都得la~時間唔等人ga~
知道未???

首頁

尾頁

跳至