論盡家傭

跳至

首頁
34567...21

尾頁

別墅

Re: IP Cam 有冇好介紹??

Regarding IP Control Cam 3 of Seteye. May I know that if I can't see anything (Active X & Sun Java) when I click below link in office, does this means office not allow me to use this.

現場示範:
位置 : http://ipcontrolcam3.seteye.com/
登入: demo
密碼: demo

別墅

gloriahung 寫道:
Regarding IP Control Cam 3 of Seteye. May I know that if I can't see anything (Active X & Sun Java) when I click below link in office, does this means office not allow me to use this.

現場示範:
位置 : http://ipcontrolcam3.seteye.com/
登入: demo
密碼: demo

SETEYE IP CAM 3, 如果你在OFFICE 用Active X & Sun Java 都 睇唔到, 咁即是你公司的電腦系統防火牆保安做得很好, 所以不能進入, 咁估計大多數的 ip cam 你在公司都看不到.

ICHIBAN
該用戶已被刪除

別墅

ichiban :
我想問下你或者其他人, 我本來用開自己申請的網址, 在公司上網睇住屋企個鏡的, 但上星期突然無法顯示網頁, 我打電話問人, 佢教我要找回自己電腦個ip address, 而不是支cam 的ip (192.168....), 我叫我老公在公司試下, 佢都話去唔到192.168...., 但找可以經自己電腦個ip address見到屋企, 但有一個問題, 是我用緊和記, 每次都會有唔同的ip address, 所以好麻煩, 有無人知點樣可以set番自己個網址.

別墅

st6886 寫道:
ichiban :
我想問下你或者其他人, 我本來用開自己申請的網址, 在公司上網睇住屋企個鏡的, 但上星期突然無法顯示網頁, 我打電話問人, 佢教我要找回自己電腦個ip address, 而不是支cam 的ip (192.168....), 我叫我老公在公司試下, 佢都話去唔到192.168...., 但找可以經自己電腦個ip address見到屋企, 但有一個問題, 是我用緊和記, 每次都會有唔同的ip address, 所以好麻煩, 有無人知點樣可以set番自己個網址.

st6886 :
如果我無誤會你的意思, 你的情況, 好似我初時咁樣, 雖然申請了一個ip cam的 網址, 但這個網址因為受到網絡供應商影響, 間中修改派給ip cam的 網址, 因此我現在都是直接使用由網絡供應商派給ip cam網址來進入ipcam, 不是用買cam 時所開的 ip address 來觀看, 我以前都唔識呢d野, 就係因為攪支cam, 攪到我都明白了多一點電腦網絡程序, 唔知可唔可以幫到你.

ICHIBAN

洋房

Re: IP Cam 有冇好介紹??(seteye IP Cam)

我跟據d媽咪推介,都買左一部SETEYE IPCAM3,預算裝於屋企睇住BB + 印印, 已經上代理SET 好所有野。但返都公司睇唔到, 因為公司無裝FIREWALL, 知道唔關防火牆問題, 另外又開哂UPT PORT。始終都只睇到IMAGE, 而MOVIE 就睇唔到。
最激氣既打去代理既TECHNICAL SUPPORT 問, 佢0羅左我DOMAIN NAME試, 話係佢地公司入倒去睇, 應該唔關佢地事,叫我自己打去router 代理問要點set野, 點解會block 左 steam video。 我好嬲, 買果時個sales 又話如果公司無firewall 一定係公司睇到, 而家又話唔關佢地事。 咩公司黎架 angryfire:

買左成個月, 而家得物無所用, 請問有無高人可以幫下我呢? :

洋房

Re: IP Cam 有冇好介紹??(seteye IP Cam)

有無人可以幫下我呀?

複式洋房

ichiban,
你可以上 www.dyndns.com 個網到申請一個免費Dynamic DNS, 可以有固定的web link, 就不用有每次轉ip address 的問題出現, 詳情我也不太熟識, 因為都係我細老幫我搞, 希望可以幫到你.

複式洋房

Chow_BB,
通常公司都會block晒所有port, 只淨下port 80可以睇到, 但如果你屋企用緊netvigator & NWT 的上網公司, 他們便會block 堆你 port 80, 所以即係咩都睇唔到.
我裝咗V-gear 都係這個原因, 所以要轉用其他公司.

別墅

各位,

我想買SETEYE IP CONTROL CAM , 見有一項"FTP uploads images" ,這是什麼,是否把影像上轉好像錄影般可儲存?請幫忙!
怪獸亞媽

洋房

siuhanhan,

我公司I.T.同事話無裝firewall, router 已放了所有PORT. DMZ 拍了去我部computer. 真係唔明點解? 莫非白白浪費了千幾蚊。所以奉勸各位, 千好太相 d sales講既野。

子爵府

醒目開學勳章

有無人買左v-gear, 好唔好用?
因為我之前用過seteye , 不過壞左, 想買過部, 聽d sales話v-gear好, 請問有無人用過呀

複式洋房

Chow_BB,
sorry, 幫唔到你呀 ?-(

複式洋房

我用緊V-gear, 如果你一齊setting順利的話, 其實就真係幾好用, 幾好玩, 我公司睇唔到, 但我老公就可以, 如果你想知道其他資料, 可參考d 舊posts 已經講過有些人用唔到的原因

子爵府

醒目開學勳章

thx口siuhanhan

子爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 冬日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

囝囝: 2006 年 4月1日 21:02 分 廣華醫院出世

複式洋房

因為netvigator block 咗 port 80, 所以用唔到個 pc cam -V-Gear, 如果要用就要轉用另外一間上網公司, 話說我弟弟打電話幫我問幾時到期和點樣取消, pccw的客戶服務員問他取了我的 login id, check 吓幾時夠期, 個客戶服務員話2006年12月21日, 因為未到期滿, 所以要罰每月$100元, 還說寄一份取消使用表格給我.

後來到我申請咗另一間上網服務公司, 再打去比PCCW想取消, 佢地竟然同我講到期日是2007年5月, 重話當時我在電話同意使用.
第一: 當然係我同意, 才一直用到今時今日, 如果唔係我都唔會比錢啦!
第二: 我問, 有冇確認書寄過來, N年前的事我點會全部記得, 重係電話到講, 佢地只係話我地有電話錄音做記錄.
第三: 為何當我弟弟幫我問他們的到期日時, 點解佢地實牙實齒話係今年12月21日.

你地話佢地係d咩服務態度, 如果我唔問佢呢d資料我何以問邊度, 但係竟然佢地 d 答案係一時一樣, 依家浄係話幫我查番段錄音比我聽喎
就算真係出年5月才到期, 他們也有責任, 因為我都係因為聽咗佢地d客戶服務員的答案, 才作出轉用網絡公司, 真係好過份 呀

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Good to have IP Cam, my hubby installed it at home last week, both of us can access to the internet in office with password, then we can monitor our home at offices, very good!!!

The Cam has 2 types, with sound or without sound. We bought with sound, so that i would know what my maid talking with my daughter.

We can also make a jpg and mpg file, really good

複式洋房

恭喜你, 第一次就搞掂, 用到其實就好好用

大宅

Dear bighug,

Would you please let me know where i can buy the IP Cam and IP cam Model and band, how to installation?

Thanks a lot
money

首頁
34567...21

尾頁

跳至