0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:如果有效日期係3月27,or3月28日個批全部都

原帖由 Yogurtyogurt 於 13-09-25 發表
如果有效日期係3月27,or3月28日個批全部都係多泡!我去買見到呢2個日期既貨都唔要!其他會無問題,之前打 ...
我尋日唔為意買左罐3月28號呀仲未開,真係咁多泡??唔怪得知俾我係藥房買到啦之前已經同美素換過2月28架啦,唔知仲有得換。。。

男爵府

未生BB都聽見話friso 多泡, 所以一開始我係用洗乾淨嘅膠筷子攪奶粉, 唔係搖個樽, 攪完仲係有泡咪用隻筷子將細小泡泡撥到成為一個大泡泡,唔駛一分鐘就無咩泡啦, 加上用 dr. brown 奶樽, 而家BB 7個幾月, 無問題啊

加上之前係 BK 聽過話其他牌子加左消泡劑, 所以無泡, 但 friso無加
我都信架, BB 未滿月時轉過某牌子奶粉, 一路攪住係有泡, 一停即刻無晒D泡, 其實幾恐怖, 攪奶茶D 泡都唔會即刻無啦. 因為轉左奶粉2日BB好似肚痾咁, 所以轉返 friso

男爵府

引用:

原帖由 terryllk 於 14-06-13 發表
Wa, 張相d泡多到好誇張,洗潔清咁既?

男爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:未生BB都聽見話friso+多泡,+所以一開始我係

原帖由 bbcheung53 於 14-07-14 發表
未生BB都聽見話friso 多泡, 所以一開始我係用洗乾淨嘅膠筷子攪奶粉, 唔係搖個樽, 攪完仲係有泡咪用隻筷子將 ...
我而家都係用匙更搞,無搖個樽

男爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+terryllk+於+14-06-13+發表Wa

原帖由 wanmm323 於 14-07-14 發表
Wa, 張相d泡多到好誇張,洗潔清咁既?
係2·28果批,其他批次無問題

大宅

回覆:美素佳兒一號超多泡,仲要似番梘泡

我個囡上個禮拜岀世,食美素! 我鄙覺D奶好多泡! 睇完大家講先知可能有問題, 但見到生產日期係18/3, 又唔係大家講既日子喎!

大宅

我已經換過一次,但最近買左2罐,又係多泡。
想換第2隻牌子,有冇bb由美素轉左??轉邊隻比較好?thx

伯爵府

回覆:milk-toto 的帖子

勁多泡飲完就嘔奶,已經轉其他牌子

伯爵府

回覆:瀟灑兔兔 的帖子

轉緊illuma,覺得幾好,雖然貴但飲得放心,啊B又健康

大宅

我買左罐3月28號,超多泡,有沒有媽媽現在都發現係咁?

男爵府

我開咗幾罐 3月18 3月28 都超多泡 多到似洗潔精咁 飲完哩幾罐我即刻轉奶粉

大宅

我女之前飲完最後一罐轉左雪印,佢唔太肯飲,雪印奶味重d,依家飲能恩佢又ok,可能味道同美素似d

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至