爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問開車'tac'吾著是否電池無晒電?

早上開車TAC吾著,檢查了電池水無問題,又吾係無熄細燈,係米要換電?
環保電/普通電邊樣好d?
價錢大概幾多?

水晶宮

Re: 請問開車'tac'吾著是否電池無晒電?

撻唔
今夕吾軀歸故土  他朝君體也相同

男爵府

妳舊電池用左幾耐? 係點樣撻唔著? 撻時有冇聲? 係有聲但起動唔倒引擎, 定係完全冇聲? 如果完全冇聲就多數係電池到期, 普通電池兩舊幾都有, 環保電貴一佰幾拾啦, 建議妳去附近呔鋪叫師父帶埋傢生check下舊電係咪到期, 如果係又岩價錢就可以即刻幫妳換埋. 通常都唔收人工.

大宅

謝謝你們的答覆!
個日真係好狼狽.好彩係架車響停車場如果吾係吾知點算!
講開我又想問
CAM帶/皮帶/打南磨是同一樣野?
我早前看過D資料話CAM帶要在80000-100000公里就要換,
而師傅就曾經幫我"攝"過皮帶,兩樣野有無關係?
如果真係要換CAM帶,又大概幾錢?

男爵府

cam帶/皮帶/打南磨係3樣野黎, 唔清楚師傅幫妳攝既係邊條皮帶, 但同cam帶就應該冇關係, 據了解cam帶係冇得攝既,
換cam帶好難講要幾錢, 唔知妳咩車? 有冇諗住換埋cam碌水泵? 水泵唔一定要換, 但一般換得cam帶都換埋cam碌, 呢d要車房報價先知幾錢, 不妨問多幾間, 連工包料我諗點都要千鬆d蚊.

大宅

thanks!
其實我架好舊的車AE100,本身想操下牌吾想話DUM咁多本(不如買新).投其代下步就算,應該用到出年到就賣,希望值返少少$啦!
我對車珍係吾太熟,不過我又問下人,撞下板咁又識多D野.
又,最近煩續牌同驗車,吾知可吾可以預早驗完再去續牌?

男爵府

係可以, 在驗完車4個月內都可以續牌, 通常由車房幫你去驗車睇下有d mum 要整, 總之全程車房做, 唔駛煩. 佢地會俾番驗車"只" 你, 去續牌

我老公開車房, 有興趣可pm我

首頁

尾頁

跳至