心聲留言

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

ToChu001 發表於 23-5-22 11:41
我每日都有諗起我爸爸,每次想起就會哭,特別是他在醫院最後那幾天,好傷心。在公司都會想哭,但忍住

昨 ...

今日好激氣,有些事唔關我事的,無理由地俾老闆閙,雖然都知佢是癲的,如是以前我一定會whatsapp俾家姐呻訴,但而家已冇可能了,好失落傷感,以前我在公司發生什麼事,開心或唔開心事都會即刻whatsapp我家姐知,一想到呢度又眼淚想流出來了,好掛住我家姐呀!

大宅

Abull 發表於 23-5-24 16:15
今日好激氣,有些事唔關我事的,無理由地俾老闆閙,雖然都知佢是癲的,如是以前我一定會whatsapp俾家姐呻 ...

其實我日日都會想起我爸爸,呢幾晚都哭,好掛住他,好想可以見返佢。以前我有咩野都會同佢講,WhatsApp話佢知,依家世上已無一個明白和可以倚靠的人了。你應該會明白我的感受。

男爵府

ToChu001 發表於 23-5-24 16:34
其實我日日都會想起我爸爸,呢幾晚都哭,好掛住他,好想可以見返佢。以前我有咩野都會同佢講,WhatsApp話 ...

我明白妳的,我都係有咩都多數同家姐講,佢就算未必明哂,但同佢講左我會舒服好多,已經習慣了,但冇法啦佢都不在世上了,所以上黎呢個位訴一訴心聲,jm我知道妳好傷心,時間越久妳慢慢就唔會喊得咁利害了,不過當然個心依然會好掛住個親人啦

大宅

Abull 發表於 23-5-24 16:49
我明白妳的,我都係有咩都多數同家姐講,佢就算未必明哂,但同佢講左我會舒服好多,已經習慣了,但冇法啦 ...

時間可能令人無咁傷痛,但思念永遠在心中
如何走出傷痛最後是靠自己
我爸爸離開了1個月多點, 下星期就撒灰了

大宅

Abull 發表於 23-5-24 16:49
我明白妳的,我都係有咩都多數同家姐講,佢就算未必明哂,但同佢講左我會舒服好多,已經習慣了,但冇法啦 ...

我都係什麼事都會同我爸爸講,多年來他是我心靈和精神倚靠,依家佢離開了,有時我仍會WhatsApp佢,我會寫信俾佢,探佢時會燒俾佢

最最最傷心是好想見返佢,但佢已經唔存在響呢個空間,又經常想起佢最後的2個月的辛苦,仍歷歷在目。點先可以忘記呢d痛苦的回憶?

男爵府

ToChu001 發表於 23-5-24 16:55
時間可能令人無咁傷痛,但思念永遠在心中
如何走出傷痛最後是靠自己
我爸爸離開了1個月多點, 下星期就撒灰 ...

冇錯,思念永記心中。妳爸爸一定會保佑妳的,好好生活,珍重

男爵府

ToChu001 發表於 23-5-24 17:00
我都係什麼事都會同我爸爸講,多年來他是我心靈和精神倚靠,依家佢離開了,有時我仍會WhatsApp佢,我會寫 ...

我諗我或者同妳有點相似,有咩都鍾意同家姐講,但我沒有好似妳咁再whatsapp佢了,我做唔到,因為每次一打開睇番我同佢的對話都忍唔住想喊,咁我又點樣再whatsapp佢呢,而且都沒有她的回應,都冇意思的。一諗起佢已經火化了,不在世上,我就好想大喊

大宅

Abull 發表於 23-5-24 17:06
我諗我或者同妳有點相似,有咩都鍾意同家姐講,但我沒有好似妳咁再whatsapp佢了,我做唔到,因為每次一打 ...

呢幾日都有睇返同佢既WhatsApp, 當時佢可以同我講野,但依家已經唔可以了,跟住就會哭

大宅

Abull 發表於 23-5-24 17:06
我諗我或者同妳有點相似,有咩都鍾意同家姐講,但我沒有好似妳咁再whatsapp佢了,我做唔到,因為每次一打 ...

係沒有回應,是我自言自語,或當同佢講野

男爵府

ToChu001 發表於 23-5-24 17:23
呢幾日都有睇返同佢既WhatsApp, 當時佢可以同我講野,但依家已經唔可以了,跟住就會哭 ...

所以我話越睇就越喊,睇相又係越睇就越想喊,永遠放不低

大宅

Abull 發表於 23-5-24 17:38
所以我話越睇就越喊,睇相又係越睇就越想喊,永遠放不低

我都會睇返同佢一齊去旅行的相

大宅

Abull 發表於 23-4-25 19:51
舊年嘅今日,家姐去了醫院做第一次化療,估唔到即是佢好快將會離開我了,我到現在每天都時常在想著她,一次 ...
我好明白你的心情,我都是兩年前失去了親人。我們的情況比你更悲哀,因為我親人係突然離開,佢是中風昏迷離世,事前冇預兆,所以佢冇任何遺言。起碼你可以跟你家姐可以有一個月時間渡過最後的時光,這個已算是無憾了,相反我們就冇啦,無法知道佢有咩遺願。

大宅

Abull 發表於 23-5-6 18:51
今日又去了探家姐,整乾淨啲位,回想舊年嘅今日佢就出事啦,永世難忘,願家姐已去到一個開心地方,以後都無 ...
希望你和家姐日後在天堂相見。你是一個好妹妹。家裡係咪得你們兩姊妹?我都是呀。
你本身有冇宗教信仰?

男爵府

Catty2020 發表於 23-5-26 22:19
希望你和家姐日後在天堂相見。你是一個好妹妹。家裡係咪得你們兩姊妹?我都是呀。
你本身有冇宗教信仰?
...

謝謝妳呀,我真心希望將來能見番我家姐,雖然我仲有1兄1姊,但他們始終沒有我已去世的家姐感情深,緣分好得意的,同根生都未必個個是好的,總之我心內真係好掛住家姐

男爵府

Catty2020 發表於 23-5-26 22:09
我好明白你的心情,我都是兩年前失去了親人。我們的情況比你更悲哀,因為我親人係突然離開,佢是中風昏迷離 ...

我沒有跟家姐有1個月時間喎,佢也是估不到的突然昏迷急救沒有醒過,過了12日後就真的去世了,好突然的,根本佢自己同我地點會諗到佢突然會昏迷至去世呢,所以我傷痛到不得了,佢亦什麼說話也沒有留低

男爵府

回覆樓主:

家姐我真的需要學習下接受妳只是先去另一個世界,而這地方是沒有通訊設備的,所以我跟妳暫時溝通唔到,而我他朝也會來到這地方,我會盡我全力去搵番妳,再要做對好姊妹,這就是我最期望的

伯爵府

Abull 發表於 23-6-5 23:07
家姐我真的需要學習下接受妳只是先去另一個世界,而這地方是沒有通訊設備的,所以我跟妳暫時溝通唔到,而我 ...

我和你一樣傷痛,媽媽一直沒有大病痛,直至幾個月前話唔舒服,到今個月先知末期癌症,一個月就唔夠走左。我好難接受,太突然,而且大家關係好好,呢幾日每日都會喊,喊到眼都痛

已刪除用户

伯爵府

叮妹 發表於 23-6-6 07:07
Siu我吾知講乜,你保重!

多謝您老叮,呢幾年好多打擊挫折,好辛苦

已刪除用户

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊