自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

各位高人:

我部notebook 行 Window 7, 想把 Word & Excel file 列印成 pdf 檔案, 以前裝過 CutePDF Writer, 都係BK的JM教我的, 好好用. 但自從裝咗三星果個Kies 之後, 就撞咗用唔到來print pdf 了.

請問大家可否推薦可靠的 free s/w 給我呢?

謝謝!

大宅

hashtag影視迷勳章

引用:各位高人:+我部notebook+行+Window+7,+想把

原帖由 AhChuMaMa 於 13-09-20 發表
各位高人:

我部notebook 行 Window 7, 想把 Word & Excel file 列印成 pdf 檔案, 以前裝過 CutePDF Write ...
如果你係用比較新版ge MS word, excel, 係可以save as PDF ga

別墅

Save as pdf ok ma? i use this often,just choose file type as pdf on safe as page

But not sure if ur version also hv this function

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我唔見有那個icon囉, 公司果部反而好似有. 所以才想d/l 個print pdf 的 s/w 囉.

珍珠宮

引用:我唔見有那個icon囉,+公司果部反而好似有.+

原帖由 AhChuMaMa 於 13-09-20 發表
我唔見有那個icon囉, 公司果部反而好似有. 所以才想d/l 個print pdf 的 s/w 囉. ...
係咪因為你用緊舊版 office? 如係,好似係 msoffice 果 web 有得 download 返 save as pdf 哩個 function。但你 download 前先留意下自己係咪用緊正……

子爵府

回覆:想在Window 7 列印Word 為 pdf 檔案

word 2010或以上可以save as pdf

首頁

尾頁

跳至